Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Noten, Pasta, w37
Bucatini met courgette van Queenies
Nog even lekker zomers nagenieten!
Ingrediënten bucatini met courgette van Queenies Sweets and Cakes
Voor 2 personen
* Ca. 150 gr bucatini pasta
* 2 el olie
* 2 niet te grote courgettes
* 2 tenen knoflook
* Ca. 50 gr pistachenoten
* 75 gr crème fraîche
* Bosje basilicum
* Ca 25 gr Galbani Gran Gusto Kaas (ik weet niet zeker of deze vegetarisch gestemd is. Gebruik eventueel Parrano snippers)
* Halve citroen
* Vers gemalen zwarte peper en zout
Bereiding van de bucatini met courgette en pistachenoten
1. Als eerste breng je water aan de kook voor de brucatini. Kook de brucatini volgens de gebruiksaanwijzing klaar, maar kook het twee minuten korter dan aangegeven is. Bewaar een kopje kookvocht als je het af gaat gieten.
2. Was de courgettes. Snijd de courgettes in plakken van ca. 1 cm en bestrooi ze met zout.
3. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de courgettes rondom goudbruin.
4. Hak de pistachenoten grof, bewaar iets ter decoratie en bak de rest mee met de courgettes.
5. Tik ondertussen met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook fijn boven het courgette-mengsel. Roer en laat het ongeveer nog een minuutje bakken.
6. Giet de bucatini af, bewaar wat kookvocht en giet dit samen met de crème fraîche bij de courgettes. Laat het mengsel goed koken tot de pasta helemaal bedekt is met de saus.
7. Scheur de basilicumblaadje boven de pasta op een paar na.
8. Rasp er de kaas en citroenschil over en voeg het meeste sap toe van de citroen.
9. Breng de bucatini op smaak met het citroensap, peper en zout en bestrooi met de pistachenoten.
Bedankt Queenie’s Sweets & Cakes voor je bijdrage!
Queenie is flexitariër. Bij haar kun je de verrukkelijkste taarten, cupcakes en koeken bestellen vanaf 10 personen. Ook vegan. Volg haar via @queeniessweetsandcakes ❯