Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w2
Bulgur met rijke tomatensaus – Vegan
Ingrediënten bulgur met rijke tomatensaus
Voor 2 personen
Snijden
* 1 ui
* 3 tomaten
* 10 champignons
* 2 knoflook
Verder
* Bulgur naar behoefte
* 2 tl koriander poeder
* Kleine el tomatenpuree
* 100 ml plantaardige kookroom
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van het bulgur met rijke tomatensaus
1. Als eerste zet je de bulgur op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak
2. Daarna was je de tomaten en snijd ze in stukjes.
3. Veeg dan met een vochtige doek de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
4. Vervolgens schil, was en snijd je de ui in plakjes.
5. Tik ten slotte met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding van de bulgur met rijke tomatensaus
6. Laat eerst een koekenpan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin ui en champignons tot de uien glazig worden.
7. Voeg dan op een leeg stukje de tomatenpuree toe en bak dat ongeveer een minuut voor je het door de rest roert.
8. Bak vervolgens de tomaten tot ze zacht zijn geworden
9. Voeg daarna de knoflook toe evenals de kookroom, peper en zout.
9. Roer tenslotte de koriander door de bulgur en klaar is je boerenkool recept anders! Ik lust er graag zoete pittige chutney.
Eet smakelijk!