Hoofdgerechten vegetarisch, Roos
Champignon stroganoff met boontjes en couscous
Ingrediënten champignon stroganoff
Voor 4 personen
275 gr couscous
1 bouillonblokje
400 gr snijbonen
250 gr kastanjechampignons
250 gr witte champignons
25 gr bakboter
Klontje roomboter
1 el tomatenpuree
1 el bloem
250 ml slagroom
Bereiding champignon stroganoff
1. Snijd de champignons en de snijbonen in plakjes. Zet een pan met ongeveer een liter water en het bouillonblokje op om de snijbonen hierin te blancheren. Wanneer het water kookt blancheer je de snijbonen 3 minuutjes, spoel ze daarna koud maar bewaar de bouillon.
2. Doe de couscous in een hittebestendige kom en voeg de bouillon toe tot de couscous ongeveer 2 cm onder bouillon staat. Dek het af en laat het rusten tot alle bouillon is opgenomen.
3. Bak de champignons op hoog vuur in de bakboter. Zodra ze een beetje gaan kleuren voeg je de tomatenpuree en de bloem toe. Zet het vuur wat lager en ontzuur de tomatenpuree een paar minuten. De bloem krijgt nu ook de kans te garen, waardoor je saus gaat binden.
4. Zet ondertussen een bakpannetje op en verwarm de snijbonen weer met het klontje roomboter.
5. Voeg de room bij de tomatenpuree en verwarm het terwijl je roert, het moet een gladde saus worden. Kook de saus een paar minuten door en serveer het met de couscous en de snijbonen.
Eet smakelijk! 🙂
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.