Bulgur, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers, w1
Chinese kool op Indonesische wijze met bulgur
Chinese kool op Indonesische wijze met bulgur
Voor 2 personen
1 ui
1 (punt) paprika
1 l olijfolie
1 el tomatenpuree
Ca. 150 gr biologische bulgur
Ca. 240 ml water
Vers gemalen zwarte peper
Keltisch zout
1 ui
Scheut bakolie
Ca. 400 gr. Chinese kool
Stuk verse gember of 1 tl djahé
1 tl laos
Vegetarisch gehakt
1 plantaardig bouillonblokje
Sambal naar smaak
Snufje suiker
Bereiding van de Chinese kool op Indonesische wijze met bulgur
1. Als eerste schil, was en snipper je de uien voor zowel de bulgur als de Chinese kool op Indonesische wijze.
2. Dan was de paprika, verwijder de zaadlijsten en en snijd de paprika in stukjes.
3. Daarna was je de Chinese kool en snijd die door de helft. Verwijder de harde kern en snijd de Chinese kool helften dan in reepjes.
4. Vervolgens schil je de gember en hak die heel fijn.
5. Laat een pan voor de bulgur heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de helft van de uien met paprika.
6. Dan schuif je de inhoud van de pan aan de kant en bak daar even de tomatenpuree. Hierna roer je het door de rest.
7. Doe vervolgens de bulgur, wat zout en het water erbij en breng het aan de kook.
8. Terwijl dat op staat, laat je nog een pan, voor de Chinese kool, heet worden en verhit daarin wat olie. Zet de warmtebron bijna laag en fruit daarin de andere helft van de uien.
9. Als het water van de bulgur kookt, zet je de warmtebron laag.
10. De Chinese kool pan: wanneer je verse gember gebruikt, bak dat dan mee met de ui als die glazig wordt. Als dat even heeft gebakken, bak je het vegetarisch gehakt aan.
11. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de djahé, de laos, de sambal en de suiker toe.
12. Check de bulgur: als het water verdampt is zet je het uit en laat je de bulgur nog even staan.
13. De Chinese kool pan: zet de warmtebron hoger en roerbak de Chinese kool erdoor.
Eet smakelijk!