Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Veganistisch
Chinese kool met kerrie en noten
Ingrediënten voor Chinese kool met kerrie en noten
Bruine rijst
Kokosolie
1 Chinese kool
3 uien
2 appels
3 teentjes knoflook
3 el kerrie
Brokje santen of scheutje dikke kokosmelk
1 kopje ongezouten noten, bv cashew
2 el gemalen kokos
Keltisch zeezout, vers gemalen zwarte peper
Bereiding Chinese kool
1. Bruine rijst opzetten volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. Kun je ook ’s morgens doen en in de hooikist zetten.
2. Breek de bladeren los van de kool en was ze. Snijd de kool in de lengte in dunne reepjes.
3. Pel de ui, even afspoelen en snijd deze in plakjes.
4. Pel de knoflook, even afspoelen. Snijd de knoflook in stukjes.
5. Was de appel, schil en snijd deze in stukjes.
6. Roerbak in een wok of hoge pan op niet te hoog vuur de ui in olie, net zo lang totdat de uien er net glazig uit gaan zien, niet bruin.
7. Voeg de appel toe, even roeren, de knoflook en de kerriepoeder. Voeg eventueel zout toe.
8. Zet het vuur hoger. Doe de Chinese kool er in gedeeltes bij. Blijven roeren.
9. Voeg de santen toe. Blijven roeren en opletten of het goed smelt.
10. Na ca. 5-7 minuten is het gaar.
11. Proef of je de Chinese kool zacht genoeg vindt en voeg desgewenst nog wat zout of zwarte peper toe.
12. Breek de noten grof. Strooi ze met de gemalen kokos over het koolmengsel.
Serveer met bruine rijst.
Tips
- Rooster de noten even in een droge koekenpan.
- Rooster de gemalen kokos even in een droge koekenpan.