Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, w15
Comfy courgette met pittige vegetarische kaas
Comfy courgette met pittige vegetarische kaas
Voor 2 personen
* 1 dikke ui
* Aardappelen
* Ca. 400 gr courgettes
* 2 uien
* 1 teen knoflook
* Ca. 150 ml melk
* 3 eieren
* Klein stukje vegetarisch gestremde pittige kaas
* Klein stukje romige kaas
* Zak Parrano
* 2 tl mosterd
* Vers gemalen peper zout
* Tuinkers
Bereiding van de comfy courgette met pittige vegetarische kaas
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in plakken van een halve centimeter dik en stoom/ kook ze bijna gaar.
2. Dan schil, was en snijd je de uien in dunne plakken.
3. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af.
4. Laat een koekenpan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron bijna laag en fruit de uien.
5. In de tussentijd was je de courgettes (en schil als je dat lekkerder vindt). Als dat gedaan is, snijd je ook de courgettes in plakken.
6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
7. Voeg de knoflook en courgettes toe aan de uien en bak die even mee.
8. Rasp of snijd de kaas klein.
9. Klop de eieren los met de melk, mosterd en voeg de kaas toe en de helft van de Parrano.
10. Giet de aardappelen af en vet een ovenschaal in. Leg hierin om en om de aardappelen en een laagje courgette mengsel.
11. Wanneer de aardappelen en courgettes in de ovenschaal liggen, giet je de eier-kaas mix erover heen.
12. Als laatste strooi je er de rest van de Parrano over en zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Hoe lang precies hangt af van de je ovenschaal. Je kunt zien of het klaar is als de eieren gestold en hard zijn.
13. Bestrooi de comfy courgette met wat tuinkers voor een lekker fris smaakje.Eet smakelijk!