Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Coq au Vin met Kip Stuckjes
Ingrediënten Coq au Vin
voor 4 personen
1 doosje Gerookte Speckjes
2 doosjes Kipstuckjes
5 sjalotjes
3 knoflookteentjes
1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
½ knolselderij
250 gr kastanje champignons
2 laurierblaadjes
4 el olijfolie
5 takjes tijm (afgeritst)
1 el tomaatpuree
2 el tarwebloem
200 ml krachtige rode wijn
1 el rode wijn azijn
½ el appelstroop
700 ml groentebouillon
1 el sojasaus
Zwarte peper en zout
Bereiding van Coq au Vin
1. Bak in de helft van de olie in een grote braadpan de Gerookte Speckjes krokant en bewaar deze voor later. Doe dit ook met de Kipstuckjes.
2. Snijd de sjalotten in halve ringen van een cm.
3. Snijd de rest van de groenten ook in dit formaat (de kastanje champignons in kwarten).
4. Alle groenten mogen nu in de pan met de resterende olie en bak deze licht bruin. Pers de teentjes knoflook in de pan en bak deze samen met de tomaatpuree, tijm en laurier gedurende 1 minuutje zachtjes op laag vuur mee. Voeg de tarwebloem toe en gaar deze 1 minuutje mee.
5. Draai het vuur weer wat hoger en blus de pan af met de wijn en de rode wijn azijn en zorg dat alle tarwe bloem is opgelost.
6. Nu mag de groentebouillon, appelstroop en sojasaus erbij en breng het al roerende aan de kook. Een snufje zout en flink wat zwarte peper erbij en zet dan de pan op het kleinste pitje en laat het lekker een half uurtje pruttelen met een deksel op de pan.
7. Voeg als laatste de Kipstuckjes en de Speckjes erdoor en serveer direct. Lekker met gekookte aardappelen en peterselie.
Eet smakelijk! 🙂
Met dank aan De Vegetarische Slager.