Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Lunchgerecht, Salades, w24
Cottage cheese komkommer salade met vegetarische BBQ hamburger – Zaterdaghap
Cottage cheese komkommer salade met vegetarische BBQ hamburger is weer een snelle, doch gezonde Zaterdaghap.
Ingrediënten cottage cheese komkommer salade met vegetarische BBQ hamburger
Voor 2 personen
Vegetarische BBQ hamburger met paprika en ui
* 2 uien
* 2 paprika’s
* Stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
* 2 teentjes knoflook
* Vegetarische BBQ hamburger
* Ca. 1 komkommer
Cottage cheese komkommer salade
* 1 el mayo
* Bakje Cottage cheese (Hüttenkäse)
* 1 tl mosterd
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Scheutje lijnzaadolie
* Paar takjes dille
* Biologisch citroensap en schil
Bereiding van de vegetarische BBQ hamburger
1. Als eerste schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
2. Dan laat je een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de uien.
3. Daarna was je de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Roer deze repen door de uien en bak ze even mee.
4. Intussen tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt en verwijder de onderkant. Daarna schil je, spoel even af en snijd je de knoflook fijn. Bak dit dan mee met de uien.
5. Schil dan de gemberwortel en verwijder een eventueel verdroogde bovenkant. Rasp de gember daarna of snijd het heel fijn en bak het mee met de uien.
6. Schuif de inhoud wat aan de kant, voeg op het ‘kale’ stukje eventueel wat olie toe en bak de hamburger mooi bruin.
Bereiding van de cottage cheese komkommer salade
7. Intussen maken we de cottage cheese komkommer salade. Hiervoor roer je de mayo, cottage cheese, peper, zout en lijnzaadolie door elkaar.
8. Was de dille, dep het droog en verwijder de veertjes van de steel. Snijd ze daarna fijn en roer de dille door het cottage cheese mengsel.
9. Rasp wat van de schil van de citroen over de cottage cheese. Proef daarna of er nog wat smaakmaker aan toegevoegd moet worden. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
Eet smakelijk 🙂
Tip
- Maak meer cottage cheese komkommer salade en eet de rest morgen bij ontbijt of lunch.