Hoofdgerechten vegetarisch, Tapas, Veganistisch, Vleesvervangers, w28
Courgette maaltijdsalade recept
Courgette maaltijdsalade is lekker snel klaar. Als je écht geen zin in koken hebt, kun je een kant en klare (zongedroogde) tomaten tapenade kopen waardoor je nog sneller aan tafel kunt.
Ingrediënten courgette maaltijdsalade
Voor 2 personen
Raw tomaten tapenade vegan
* 3 tomaten
* 1 knoflook teentje
* Hand rauwe cashewnoten (Week ze het liefst 2u voor, dan afspoelen en gebruiken)
* 2 el extra vierge olijfolie
* Verse basilicum naar smaak, 1 a 2 takjes
Courgette maaltijdsalade
* 2 uien
* 1 bradworstje
* Bak olie
* 2 tomaten
* 1 wortel
* 1 á 2 courgettes, ca. 400 gr.
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Ca. 1 el citroensap
* Ca. 1 el (Argan)olie
* Takjes tijm
* Takjes citroen- of colakruid
* Ca. 2 plakjes oud brood
Bereiding van de vegan rauwe tomaten tapenade
1. Als eerste maak je de vegan rauwe tomaten tapenade. Hiervoor hak je eerst de cashewnoten grof in een (hoge smalle) kom.
2. Daarna was en snijd je de tomaat grof. Doe de stukken daarna in de kom.
3. Tik vervolgens met een pot op de knoflookteen, verwijder de onderkant en schil, spoel even af. Snijd de knoflook grof en doe dit ook bij de tomaten.
4. Was de basilicum, hak de stelen grof en doe dit ook bij de tomaten.
5. Voeg hier dan de extra vierge olie, peper, en zout toe en maal dat ten slotte tot een saus. Verdeel dit over de bodem van een brede schaal waarin je de courgette maaltijdsalade kunt opdienen.
Bereiding van de courgette maaltijdsalade
5. Eerst schil, was en snijd je de ui in blokjes.
6. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet dan de warmtebron lager en fruit de ui.
7. Intussen snijd je het Bradworstje door de helft in de lengte en nog eens. Deze 4 stukken snijd je vervolgens in blokjes en bak ze met de ui mee.
8. Daarna was je (en schil je eventueel) de wortel. Rasp deze fijn en verdeel het dan in de schaal over de rauwe tomaten tapenade.
9. Als de ui zacht is, verdeel je ook de ui / bradworststukjes over de rauwe tomaten tapenade.
10. Vervolgens was en snijd je de tomaten in blokjes. Daarna ook in de schaal.
11. Dan was je de courgette. Verwijder de onderkant en snijd de courgette daarna in de lengte doormidden. Als je een grote courgette hebt, zitten er in het midden zichtbare zaden en vezels. Die kun je eventueel verwijderen door met de punt/holle kant van een lepel het midden eruit te halen. Snijd de courgette ten slotte in heel smalle reepjes en verdeel die over de schaal.
12. Maal de peper erover, strooi er wat zout en sprenkel er wat olie en citroensap over.
13. Spoel de tijm en colakruid en sla het droog. Rits daarna de tijmblaadjes en hak de veertjes van het colakruid fijn, strooi dit over de maaltijdsalade.
14. Breek het brood in stukjes en doe die in de kom. Maal er daarna wat peper en zout boven en doe er ook wat drupjes bakolie bij, waarna je het husselt en goudbruin bakt.
15. Vervolgens doe je het brood ook bij de maaltijd salade en hussel alles goed door elkaar.
Eet smakelijk! 🙂
Tips
- Eet van colakruid alleen de blaadjes, de takjes zijn te hard. Als je geen colakruid hebt, gebruik dan wat meer citroensap.
- De vegan rauwe tomaten tapenade is ook heerlijk op brood of toast.