Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Sauzen en dressings, W7
Courgette recept met zoete aardappel in cheddar-mosterd-saus
Ingrediënten courgette recept met zoete aardappel in cheddar-mosterd-saus
Voor 2 personen
Courgette recept
* Zoete aardappelen naar behoefte (wij 4 grote)
* 2 kleine courgettes
* 1 pakje Zeesticks van de AH
* Peper en zout naar behoefte
* 2 el olie om te bakken
Cheddar-mosterd-saus
* 100 gr cheddar
* Klontje boter (ca. 20 gr)
* 1 el bloem
* 1 el mosterd
* 1 klein uitje
* 1 teen knoflook
* Ca. 200 ml melk
* 1 tl cayennepeper
* 1 tl nootmuskaat
* Himalaya zout naar smaak
* Versgemalen zwarte peper
Bereiding courgette en zoete aardappel
1. Eerst schil je de aardappelen, verwijder daarna de pitten, snijd ze dan door de helft en ten slotte in blokjes.
2. Was en snijd vervolgens ook de courgette in blokjes.
3. Kook dan alles samen in één pan kort gaar (ca. 7 – 10 min).
4. Bak vervolgens de Zeesticks in een koekenpan goudbruin.
Bereiding cheddar-mosterd-saus
5. Verhit intussen een pan op een lage temperatuur en voeg het klontje boter toe.
6. Laat daarna de boter smelten en voeg dan al roerend de bloem toe. Roer het goed door zodat er geen klontjes meer zijn.
7. Giet ten slotte de melk er heel langzaam bij terwijl je blijft roeren.
8. Snijd dan de kaas in kleine blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
9. Voeg nu zout, peper, chilipeper, nootmuskaat, ui en knoflook toe. Blijf af en toe roeren.
10. Als de saus te dik is, voeg je nog wat melk of water toe.
Eet smakelijk en tot morgen 🙂