Brunch, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Roos, Soep, w33
Courgettesoep recept met knoflook en geitenkaas
Ingrediënten voor dit courgettesoep recept
2 personen
2 courgettes
Halve bol knoflook
3 uien
Halve el komijn
1 groentebouillonblokje
1,5 l water
Scheutje zonnebloemolie
2 el zachte vegetarisch gestremde geitenkaas
Eventueel wat verse kruiden als peterselie en basilicum
Bereiding van het courgettesoep recept
1. Snijd de uien in stukjes en daarna de knoflook fijn. Vervolgens snijd je ook de courgettes in stukjes. Verhit wat zonnebloemolie in een kookpan en zet de uien, de knoflook en het komijnzaad een paar minuutjes aan. Voeg dan de courgettes toe en verhit het nog zo’n 4 minuten extra.
2. Blus het af met het water en voeg het bouillonblokje toe. Laat het ongeveer 15 minuten pruttelen tot alles gaar is. Pureer het met een staafmixer.
3. Schep de soep in kommen en verdeel er wat geitenkaas over. Het is ook heel lekker om je de courgettesoep af te maken met verse kruiden.
Eet smakelijk! 🙂
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.