Kerst, Veganistisch
Cranberry saus vegetarisch vegan Kerst hoofdgerecht
Bijgerecht in het hoofdgerecht
Ingrediënten voor de cranberry saus
Voor 2 personen
cranberries
* 250 gr cranberries
Verder
* 2 steranijs (of karwij of een blokje anijs)
* Ceylon kaneelstokje
* 3 kruidnagelen
* 200 gr bruine basterdsuiker
* 400 ml sinaasappelsap
* Eventueel een goede scheut port
* Himalaya zout
Bereiding van de cranberry saus
1. Eerst was je de cranberries en laat ze uitlekken.
2. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het koken tot alle cranberries zijn geploft.
3. Dan verwijder je de steranijs, kruidnagelen en het kaneelstokje.
4. Daarna mix je het met de staafmixer helemaal glad. Eventueel doe je het nog even door de zeef.
Eet smakelijk 🙂