Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, w24
Creamy bleekselderij recept voor een slecht weer lente dag
Ingrediënten creamy bleekselderij voor een slecht weer lente dag
Voor 2 personen
* Aardappelen naar behoefte
* 1 stronk bleekselderij (ca. 600 gr)
* 1 el roomboter
* 2 el mosterd
* Ca. 100 gr vegetarisch gestremd peperkaasje of
* Kaas met veel vers gemalen zwarte peper
* 1 el roomkaas
* Zout
* Lekker veel bieslook
Bereiding van het creamy bleekselderij recept
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in plakjes en stoom / kook ze in ca. 7 minuten gaar.
2. Intussen snijd je de bleekselderij stengels van de stronk en was ze. Haal daarna een stukje van de harde onderkant. Het frisse, groene blad is lekker en kun je ook meekoken. Maar er kunnen soms harde draden in de nerven van de (buitenste) stelen zitten. Zet je mes een beetje schuin op de onderkant en trek dan in de richting van de harde nerven (haren). Zo trek je er een paar tegelijk met het mesje uit. Haal daarna een stukje van de bovenkant en snijd ze in stukjes.
3. Laat een pan warm worden en smelt de roomboter.
4. Roer de stukjes bleekselderij hierdoor en stoof ze tot de aardappelen gaar zijn met de deksel half op de pan.
5. Als de aardappelen gaar zijn, laat je ze even uitdampen en roer ze daarna door de bleekselderij stukjes.
6. Vervolgens doe je de volgende ingrediënten erbij: de mosterd, verbrokkelde kaas, (peper) en roomkaas. De kaas is al zout dus proef daarna eerst of je nog wat zout wilt toevoegen.
7. Terwijl je dat nog even laat pruttelen, was je de bieslook en sla die droog. Daarna snijd of scheur je ze in stukjes en roer die door het bleekselderij mengsel. Klaar is je bleekselderij recept.
Eet smakelijk! 🙂