Eenpansgerecht / stamppot, Lente, Pasen, Rijst, Vleesvervangers, W11
Creamy wortel rijst met vega burger
Deze creamy wortel rijst smaakt echt verrukkelijk. Perfect voor een mooie lentedag. Maak er een lekker frisse (wildpluk) salade bij.
Ingrediënten creamy wortel rijst met vega burger
Voor 2 personen
* ca. 400 gr wortelen
* Basmatirijst naar behoefte
* 1 tl zonnebloemolie
* 1 tl gedroogde chilivlokken
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
* Vegetarische burger
* Olie om in te bakken
* Mosterd
Bereiding van de creamy wortel rijst met vega burger
1. Eerst kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Daarna schil en was je de wortelen. Rasp ze vervolgens heel fijn, liefst even groot als de rijst.
3. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de vegetarische burger.
4. Als de rijst gaar is, laat je het iets afkoelen en voeg je vervolgens de wortelen, olie en kruiden toe.
5. Roer alles heel goed door en klaar is je creamy wortel rijst.
Eet smakelijk! 🙂
Tips