Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Soep, Veganistisch
Curry pompoen courgette
Ingrediënten curry pompoen courgette
voor 2 personen
Stuk pompoen ca. 200 gr
1 wortel
1 courgette
1 grote ui
1 stukje verse gemberwortel
1 tomaat
1 dikke teen knoflook
Kokosolie
Snufje chilipeper
½ tl mosterdzaadjes
½ tl komijn
1 el santen (Biologisch, ongezwaveld)
Verse korianderblaadjes
Bereiding van de curry
1. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Bewaar ze om een snack van te maken. Snijd de pompoen in stukjes van 1-2 cm.
2. Was en schil de wortel en snijd deze in stukjes van dezelfde grootte.
3. Was en snijd de courgette in stukjes.
4. Schil, was en snijd de ui en knoflook in stukjes en rasp of snijd de gember fijn.
5. Was en snijd de tomaat en stukken.
5. Bak de pompoen en wortel in wat olie in een grote pan of wok, tot de groenten goudbruin zijn. Voeg de courgette toe en bak nog even mee. Voeg de knoflook toe, bak even en voeg santen en kokend water toe zodat alles onderstaat. Zet het vuur zo zacht dat het pruttelt.
6. Verhit in een koekenpan wat olie op middelhoog vuur. Fruit de ui, gember met de chilipeper, het mosterdzaad, de komijn tot de uien zacht en gebruind zijn. Voeg nog even de tomaten toe en roer het door de groenten die staan te pruttelen.
7. Laat sudderen tot de pompoen / wortel gaar is. Ca. 10 minuten als je ‘bite’ wilt, anders iets langer.
8. Voeg wat druppels citroensap toe. Proef en voeg eventueel zout of peper toe.
9. Was en snijd de korianderblaadjes en bestrooi de curry bij het opdienen met de korianderblaadjes.
Eet smakelijk! 🙂
Tips:
- Als je het wat meer laat inkoken kun je het met bijvoorbeeld rijst serveren. Wat dunner als ‘maaltijdsoep’.
- Heb je geen mosterdzaadjes? Vervang eventueel door mierikswortel.
- Heb je over? Maal met de staafmixer en je hebt lekker broodbeleg. Als het te vochtig is, laat je het eerst uitlekken. Vang het vocht wel op voor als het toch te droog is. In het vocht zitten nog vitamines.