Restaurant, TijdelijkOpHome
De Agnietenberg Zwolle review
De Agnietenberg DINER | LUNCH | VERGADEREN | BRUILOFTEN
Review door Roderik van Loef.
Omdat ik mij als vegetariër wel eens ‘vergeten’ voel, heb de Agnietenberg Zwolle uitgedaagd met de vraag of ze mij met een vegan diner goed kunnen verwennen.
Het duurde niet lang of Nelleke Alleman nam de uitdaging met beide handen aan. Zij beloofde mij een avond met een 3 gangen menu voor twee personen. Uiteraard was ik aangenaam verrast, het voelde alsof ik een prijs gewonnen had.
Afgelopen weekend, 16 oktober 2018, op een geweldige nazomerse dag was het zover. Mijn lief en ik hebben ons in mooie kleren gestoken en zijn vol verwachting naar Zwolle gereden.
Terras top 100 op plek 35
Aan de rand van Zwolle ligt het prachtig gelegen restaurant Agnietenberg. Dit jaar zijn er twee terrassen die bij de top 100 in Nederland horen en de terrassen van de Agnietenberg Zwolle hebben een mooie plek bemachtigd.
We voelden ons zeer vereerd en na een warm welkom namen we plaats in de prachtige wintertuin, heerlijk in de zon.
Pluspunt: alcoholvrije wijn en weten verschil vegetariër – vegan
Ik vond het begin van een alcoholvrij wijntje meteen al goed, dat serveren niet veel restaurants. Er werd ons gevraagd of we vegetarisch of vegan wilden. Prettig dat het personeel dat verschil weet, want ook dat is nog zeldzaam, een dikke plus dus.
Voorgerecht
We kozen voor ‘surprise van de kok’ maar wel geheel vegan. Toen het avondzonnetje inzette werd het voorgerecht geserveerd, ik zal vast wat essentiële ingrediënten vergeten zijn, maar zal mijn best doen het op te noemen. Bieten carpaccio van rode en gele biet, met rucola en pijnboompitten om het af te maken. De gele biet was nieuw voor mij, het zag er prachtig uit en smaakte heerlijk fris.
Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht was een vegan wrap rijk gevuld met groenten, ernaast werden lekkere frieten en een frisse salade geserveerd. Niet alleen erg lekker maar ook een goed gevulde maaltijd voor een hongerige man zoals ik.
Dessert
Na dit lekkers kwam het dessert dat ik echt verrassend lekker vond. Frambozen- en perenijs met bramen. We hebben het in stilte opgegeten, zo lekker vonden we het. Met een lekker kopje koffie uitbuiken om het geheel af te maken.
Uitdaging met vlag en wimpel doorstaan
De Agnietenberg Zwolle heeft de uitdaging met vlag en wimpel doorstaan. We raden vegans en veggies dan ook echt aan deze gelegenheid te proberen, echt een succes. Ik wil Nelleke hierbij hartelijk bedanken voor deze geweldige avond.
De Agnietenberg
Haersterveerweg 23
8034 PJ Zwolle
Website ❯