Brunch, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Peulvruchten, Soep, w33
Doperwtensoep met feta
Ingrediënten doperwtensoep met feta
voor 2 personen
Doperwtensoep
* 400 gr diepvries doperwten
* Ca. 500 ml water
* Bouillonblokje
* 2 teentjes knoflook
* Olijfolie
* Beetje boter
Verder
* Ijsbergsla of andere knapperige sla
* 4 el vegetarisch gestremde feta
* Ca. 16 verse basilicumblaadjes
* Spruitgroenten prei
* Zwarte peper en eventueel chili
* Eventueel zout
Bereiding van de doperwtensoep met feta
1. Als eerste haal je de doperwten uit de vriezer waarna je alvast het water kookt.
2. Daarna tik je met iets zwaars op de knoflooktenen, schil ze, spoel ze even af, snijd de onderkant eraf en snijd ze in stukjes.
3. Verwarm in een pan een scheutje olijfolie met de boter, waarin je de knoflook fruit.
4. Ondertussen overgiet je de doperwten even met het gekookte water en giet het daarna af, maar vang het water op.
5. Bewaar een goede hand doperwten voor de garnering en roer de rest van de doperwten door de knoflook. Wanneer de doperwten zacht worden, voeg je het blancheer water en het bouillonblokje toe en breng het bijna aan de kook. Kijk op de gebruiksaanwijzing van het bouillonblokje hoeveel je gebruiken moet op 500 ml water.
6. Verlaag de temperatuur en kook zo nog ca. 7 minuten.
7. Terwijl dat staat te pruttelen, was je de sla dat je daarna goed droog maakt, zodat er geen water meer aan hangt. Wanneer de sla goed droog is, snijd je de sla in heel fijne reepjes en leg je ze vast in de soepkom.
8. Hierna verkruimel je de feta met je vingers of een vork en was je voorzichtig de basilicum blaadjes.
9. Pureer als dat gedaan is de doperwten tot een gladde soep met de staafmixer, pas op voor de hete spetters. Maal er peper over, eventueel de chili en roer het erdoor.
10. Verdeel de soep over de kommen, leg er een flinke dot prei-scheuten in, waarop je de verkruimelde feta legt. Omdat het bouillonblokje en de feta zout is, heb ik geen extra zout toe toegevoegd.
11. Garneer ten slotte met de basilicum en de overgebleven doperwten.
Eet smakelijk 🙂