Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch
Ei met restjes eten koken – Zaterdaghap
Je bent een avonturier als je hier komt via de Week zonder vlees! Vegetarisch eten is misschien helemaal nieuw voor je en soms zul je dingen eten die je nooit eerder at. Vandaag meer over hoe je smakelijk voedslverspilling tegen gaat.
In Nederland gooien we heel veel voedsel weg. Zonde voor alle energie die daarvoor gebruikt is. Met restjes eten koken ruimt je leftovers smakelijk op. Meestal klop ik een paar eieren heel luchtig en vul het tekort aan groente op met ui en tomaat. Restjes eten zonder vlees kun je in de koelkast, afgedekt, makkelijk 3 dagen bewaren. Gek genoeg maakt het meestal niet uit als het ‘vreemde’ combinaties zijn.
Ingrediënten ei met restjes eten koken
Voor 2 personen
Ei
* 3 a 4 eieren, afhankelijk van de grootte
* Vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Met restjes koken
* Restjes voedsel
* Eventueel aangevuld met uien
* Eventueel aangevuld met tomaten
* Eventueel aangevuld met zongedroogde tomaten
Bereiding met restjes eten koken
1. Eerst schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
2. Vervolgens laat je een koekenpan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de uien.
3. Daarna was je de tomaten en hak die in stukken en bak ze mee met de uien.
4. Intussen klop je de eieren heel schuimig met de kruiden en een scheutje water, may of kookroom.
5. In dit geval had ik wat Shepherd’s pie over, jij misschien wat anders, maar dat roer je door het ui-mengsel en bak je even mee.
6. Hierover giet je het schuimig geklopte ei. Roer het een beetje door zodat het ei overal komt. Leg daarna een deksel op de pan. Als je geen deksel hebt, kun je bijvoorbeeld een anti-spat deksel erop leggen of een pollepel over de pan en daar een deksel opleggen.
7. Als het ei gestold is, ben je alweer klaar.
Eet smakelijk 🙂