Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta
Eiermie met paksoi en kipstuckjes
Ingrediënten eiermie voor 2
2x eiermie
Ca 250 gr kipstuckjes
1 stronk paksoi
1 sjalot
1 stukje verse gember
Kruidenmix: gember, koriander, paprika, chili, komijn (overheersende smaak, pas op dat je niet teveel toevoegt 🙂
On the side:
Atjar
Cashewnoten
Cassave kroepoek
Chilisaus
Satesaus
Bereiding van de eiermie met paksoi en kipstuckjes
1. Eiermie koken, afgieten met koud water en aan de kant zetten.
2. Paksoi fijnsnijden en wassen.
3. Uitje en gember fijnsnijden en in wok of hapjespan aanfruiten met een beetje kokosolie.
4. Knip de kipstuckjes met een keukenschaar in smalle reepjes. Daarna de kipstuckjes met kruidenmix bakken totdat ze knapperig zijn.
5. Voeg als laatste de afgegoten eiermie en paksoi toe in dezelfde pan met de kipstuckjes en bak het geheel nog even af op hoog vuur.
Na het opdienen kun je je gerecht aanvullen met atjar, cashewnoten, cassave kroepoek, extra chilisaus of een beetje satésaus.
Eet smakelijk!!
Bedankt Mary Kwok voor je bijdrage!
Dit recept krijg je van @Mingli79.
Dinner is served with kipstuckjes from @VegaSlager pic.twitter.com/X103fh9mzF
— Mary Kwok (@Mingli79) 27 maart 2017
Tip
- Maak wat extra en vries het in voor na een lange werkdag. Voor je naar je werk gaat, haal je het uit de vriezer. Thuisgekomen hoeft het alleen nog op te bakken, mjom!