Brunch, DIY, Peulvruchten, Voedselverspilling
Avocadospread en wortel-linzen-spread recept diy
Avocado spread zelf maken
Ingrediënten:
1 avocado
Peper en zout
Citroensap.
Bereiding:
1. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep met een lepel de twee avocado helften in de keukenmachine.
2. Voeg peper en zout toe en knijp een schijfje citroensap uit. Mix tot het een egale massa is en proef. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
Let op dat je er niet teveel citroensap indoet, het moet niet te zuur worden. Ik doe de citroensap erin om te zorgen dat de spread lekker groen blijft.
De zelfgemaakte avocado spread is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Wortel-linzen-spread
Ingrediënten:
200 gram gekookte wortel
4 handen gekookte rode linzen
1 tl. gember
1 tl. laos
Zout
Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water tot.
2. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
Deze spread blijft waarschijnlijk zo’n 4/5 dagen goed in de koelkast. Het is namelijk de eerste keer dat we deze spread gemaakt hebben.
En het is zó lekker, dat het voor die tijd al op is 😉
Bedankt Eveline Ytsma!
Deze recepten van Eveline Ytsma @ReuseandRefill ❯ zijn héérlijk voor op de boterham! Bovendien hartstikke gezond en zonder overbodige middelen voor kleur, geur en smaak én geen verpakking. Plantaardig, vegan.
Zelf broodbeleg maken
Heb je een restje avocado? Of is er een beetje van de linzen overgebleven? Waarom duur beleg voor op je brood kopen, als je het zelf kunt maken! Pas eventueel het recept aan op de restjes die je hebt. Bedankt voor je bijdrage Eveline!