Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Ovengerechten, Sauzen en dressings, Veganistisch
Falafel met geroosterde veggies bijdrage Queenie
Ingrediënten falafel met geroosterde veggies van Queenie
Voor 2 personen
Geroosterde veggies
2 wortelen
2 handjes bloekoolroosjes
Olijfolie
1 tl komijnpoeder
Vers gemalen zwarte peper
Snufje zout
Bliss Bowls
Kant en klare falafel (aanbieding Lekker&Anders Ia! Falafel @ AH)
Blaadjes spinazie
Beetje rode kool
2 jalapeño’s
Handje pistache noten
Sausje
4 el tahin
Citroensap
Bereiding van geroosterde veggies
1. Als eerste warm je de oven voor op 210 graden.
2. Daarna vet je 1 of 2 bakblikken heel licht in (met een kwast).
3. Vervolgens schil je de wortelen. Spoel ze even af en snijd ze dan in de lengte in vier of meer stukken. Leg ze op de bakplaat.
4. Was de bloemkool en breek de roosjes eraf. De bloemkoolroosjes leg je in de (andere) bakplaat.
5. Besprenkel de veggies met wat olie (of met de kwast).
6. Meng de komijn, peper en zout en strooi dat over de groenten in de bakblikken.
7. Zet de groenten in de oven en bak ongeveer 20 tot 30 minuten.
Bereiding van de tahin saus
8. Intussen maak je vast de tahin saus. Meng hiervoor wat citroensap met de tahin. Leg eventueel verder aan met extra vierge olie of water.
Roer even door de groenten in de oven.
Bereiding falafel bliss bowl
9. Terwijl je groente nog in de oven staat, was je de spinazie en de rode kool. De rode kool snijd je dan in reepjes.
10. Hak daarna de jalapeño’s grof en de pistache noten.
11. Roer even door de groenten in de oven.
Wanneer de groenten bijna klaar zijn bak je de falafel.
Opmaken
12. Daarvoor leg je de spinazie rechtop, tegen de rand van de kom.
13. Schik daarna de geroosterde groenten, jalapeño’s en pistache noten erin.
14. Leg de falafel daarop en schenk als laatste wat van de tahin saus erover.
Bedankt Queenie voor je bijdrage!
Queenie is flexitariër en gebruikt meestal plantaardige zuivel. De geroosterde groenten pita is bv. ook haar bijdrage ❯
Zij is lid van het magazine van Jamie Oliver en kookt veel van zijn gerechten. Bedankt Queenie!