Bijgerecht, Hapje, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Roos, Veganistisch
Falafel recept met broodje
Ingrediënten voor Falafel
4 personen
200 g verse doperwten
250 g kikkererwten (ik raad toch uit blik aan ? )
3 el verse koriander
2 el verse peterselie
1 tl chilipeper, gemalen
3 tl komijnzaad
1 ui
3 tenen knoflook
Lekker voor erbij:
1 portie tzaziki
brood (pitabroodjes of gewoon een lekkere pistolet)
tomaat
groene olijven
ijsbergsla
scheuten
Bereiding Falafel
1. Gebruikt je verse kikkererwten, wel ze dan minimaal 12 uur in water. Kikkererwten uit blik hoef je alleen even af te spoelen en te drogen. Snipper de ui, hak de kruiden, maal het komijnzaad in een vijzel en snijd de knoflook in stukjes. Je kunt verse doperwten al gedopt kopen, anders moet je dit zelf nog doen. Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een grove massa. Het moet een beetje plakkerig zijn, zodat je er goed balletjes van kunt vormen.
2. Maak er balletjes van, druk ze een beetje plat en laat deze een halfuur in de koeling rusten. Ondertussen kan je je garnituren klaar zetten, denk aan sla en tomaat snijden en broodjes afbakken. Wil je er zelfgemaakte tzaziki bij maken? Maak dit van tevoren.
3. Verwarm je frituur op 160 °C. Als de frituur op temperatuur is, frituur je de balletjes een paar minuten. De buitenkant moet knapperig zijn, en de binnenkant zacht. Serveer je falafels met het brood en de garnituren.
Eet smakelijk! 🙂
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.