Bijgerecht, Brunch, Hapje, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Ovengerechten, Roos
Flammkuchen met feta en gegrilde groenten
Ingrediënten voor Flammkuchen
2 personen
1 pakje Tante Fanny Flammkuchendeeg
½ (melanza) aubergine
1 vijg
Grote hand wilde spinazie
3 mini paprika’s (of 1 grote)
150 gr feta
Nodig:
1 ovenplaat + oven
Bereiding Flammkuchen
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine doormidden en hierna in plakjes. Snijd de paprika’s in grove reepjes. Was de spinazie en trek eventueel dikke nerven eruit.
2. Rol de plak flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Verdeel de groenten en de feta over het flammkuchendeeg en zet het alvast 25 minuten in de oven.
3. Snijd ondertussen de spinazie iets fijner en de vijg in plakjes. Na de 25 minuten verdeel je de vijgen en de spinazie over je flammkuchen (let op: het is heet) en zet je het nog 5 minuten in de oven.
4. Haal de flammkuchen uit de oven en snijd het in porties.
Eet smakelijk! 🙂
Tip
- Beleg de flammkuchen met groenten die je over hebt tegen voedselverspilling.
- Lees hier het verschil tussen pizzadeeg en flammkuchendeeg ❯
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.