Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Pasta
Flespompoen met gnocchi van Emma
Ingrediënten flespompoen met gnocchi van Emma
voor 3 tot 4 personen
1 pak gnocchi
1 flinke flespompoen
2 rode paprika’s
1 grote ui
4 tot 6 tenen knoflook
1 of 2 pakken gnocchi
1 pakje zachte geitenkaas of feta
Gerookt paprikapoeder
Kerriepoeder
Keltisch zeezout
Peper of chillipoeder
Olijfolie om mee te bakken
Verse peterselie
Grote bakplaat
Bereiding van de flespompoen met gnocchi
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en schil de pompoen, en verwijder de draderige kern. (Schillen hoeft niet per se). Snijd de pompoen in blokken of parten van 1,5 á 2 cm dik.
3. Snijd de paprika in repen, de ui in flinke parten en de knoflooktenen in grove stukken.
4. Leg dit alles op de bakplaat en giet er een flinke scheut olie over, plus de kruiden (naar smaak).
5. Meng vervolgens met je handen alles goed door elkaar. Alles moet bedekt zijn met een laagje olie en kruiden.
6. Doe de bakplaat in de oven en laat 30 minuten roosteren. Schep tussendoor een of twee keer de groenten om. Na 30 minuten prik je even met een vork in de pompoen, en als hij nog niet gaar is doe je het geheel nog even terug de oven in.
7. Intussen kook je de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Snijd vervolgens de geitenkaas/ feta in kleine stukjes.
9. Was de peterselie, sla het droog en hak het fijn.
10. Je kan de gnocchi afgieten en de groentes bij die pan in doen of de gnocchi apart serveren ( dan wel een klein beetje olie erbij zodat ze niet aan elkaar plakken), maar ik heb zelf even een grote schaal gepakt om het allemaal goed te kunnen mengen.
11. Beetje geitenkaas en peterselie eroverheen, en klaar is je flespompoen met gnocchi!
Variatietip: je kan oneindig variëren met soorten groenten, en het is ook lekker met rode pesto erdoor.
Eet smakelijk!
Bedankt Emma voor je bijdrage!
Emma Wilson is flexitariër en moeder van 2 kinderen. Zij deelde bijvoorbeeld eerder dit recept ❯ Bedankt Emma!
Emma Wilson, illustrator ❯