Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Sauzen en dressings, w22
Foe Yong Hai vegetarisch
Ingrediënten Foe Yong Hai
voor 2 personen
Foe Yong Hai
Rijst naar behoefte
1 dikke prei
1 ui
100 gr champignons
Half klein blikje bamboespruiten
60 gr boter
4 Demeter eieren
1 el ketjap
Peper
Foe Yong Hai saus
Bouillonblokje + 2 dl water
Halve el citroensap
Tomatenketchup
Eventueel chilipoeder naar smaak
3 el maizena
Verse peper, suiker en zout
Bereiding van de vegetarische Foe Yong Hai
1. Zet rijst op volgens de gebruiksaanwijzing op het pak waarna je de bamboespruiten laat uitlekken.
2. Verwijder de bruine stukken van de prei bladeren, haal de onderkant weg, snijd de prei in de lengte doormidden en was het zand goed weg. Hierna snijd je de prei in heel dunne plakjes.
3. Schil de ui en spoel de ui even af voordat je hem fijn snippert.
4. Haal met een schone vochtige doek eventueel viezigheid van de champignons, verwijder het onderste stukje van het steeltje en snijd de rest in dunne plakjes.
5. Verder met de uitgelekte bamboespruiten; snijd ze fijner.
6. Daarna verwarm je de helft van de boter en fruit daarin de prei en ui glazig. Dan bak je de champignons mee en even later de bamboe.
7. Klop intussen de eieren schuimig met de ketjap en maal er peper naar smaak bij. Schep de warme groente voorzichtig door het geklopte ei.
8. Laat vervolgens de rest van de boter smelten in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Draai de pan wat heen en weer, zodat zowel de bodem als de zijkant bedekt is. Zet de warmtebron ietsjes lager en giet het eiermengel in de pan en leg een spat-deksel over de pan. Laat het eimengsel langzaam gaar worden en aan de onderkant goudgeel worden.
Bereiding van de Foe Yong Hai saus
9. Breng intussen het water aan de kook en los het bouillonblokje daarin op.
10. Maak van de ketchup, chilipoeder, citroensap en maizena een glad papje en bind de bouillon daarmee. Laat het geheel even doorkoken. Voeg naar smaak vers gemalen peper, suiker en zout toe.
11. Check terwijl dat doorkookt, de onderkant van het ei, door het voorzichtig een beetje op te tillen. Nijgt de onderkant naar te donker, zet de temperatuur dan laag. Als de bovenkant van het eimengsel nét droog is, vouw je het ei dubbel.
12. Schep de rijst op, Foe Yong Hai erop en als laatste de Foe Yong Hai saus eroverheen.
Eet smakelijk 🙂