BBQ, Bijgerecht, Drank, Hoofdgerechten vegetarisch, Nagerecht
Frambozen Coupe De Luxe van Herdi
Ingrediënten Frambozen Coupe De Luxe
Voor ca. 6 personen
500 gr vanillekwark
250 ml geklopte slagroom
5 eierkoeken
Frambozen- of cassis likeur (of sap)
Frambozenjam
Ca. 450 gr verse frambozen
Muntblaadjes ter decoratie
Mooie glazen
Zon, zomer, 1 augustus, ik jarig, YEAH! ’s Avonds met z’n zessen lekker eten in de tuin en 3 eters namen een gemakkelijk te maken gerecht mee.
Dit verrukkelijk frambozen nagerecht van Herdi.
Vegan hummus / bonenspread van kikkererwten met mosterd ❯
En tuinbonen aardappelsalade (vegan) ❯
Bereiding van de Frambozen Coupe De Luxe
1. Als eerste snijd je de eierkoeken klein en meng de blokjes met de frambozen- of cassis likeur.
2. Meng daarna de beker vanillekwark met de geklopte slagroom.
3. Was de muntblaadjes en scheur ze fijn.
4. En dan ben je eigenlijk al klaar! 🙂 Nu laagjes maken in de glazen, te beginnen met laagje kwark-room, dan eierkoek, daarop wat jam en frambozen tot het glas vol is. Bovenop nog een dot kwark-room en frambozen en beetje van de muntblaadjes ter decoratie.
Heerlijk als afsluiter van de BBQ of, in bakjes i.p.v. glazen 😉 mee te nemen voor een picknick of naar het strand.
Eet smakelijk! 🙂