Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Soep, Winter recepten
Franse kaassoep met croutons bijdrage Karin
Ingrediënten Franse kaassoep met croutons
Voor 4 personen
* 50 gr boter
* 30 gr bloem
* 800 ml groentebouillon
* 200 gr vegetarisch gestremde camembert
* 1 teen knoflook
* 2 tl gedroogde tijm
* 100 ml witte wijn
Croutons DIY
* 2 sneetjes oud wit brood
* 25 gr Gruyère (is niet vega gestremd)
Bereiding van de Franse kaassoep met croutons
1. Als eerste maak je de bechamelsaus.Dit is de basis van de Franse kaassoep. Daarvoor smelt je eerst 30 gram van de boter, dan roer je de bloem erdoor en daarna klop je er met de garde beetje bij beetje de groentebouillon door. Klop regelmatig tot alles het kookpunt bereikt.
2. Tik intussen met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
3. Daarna breek je de camembert in blokjes, waarna je de camembert, de knoflook en wat tijm aan de bechamelsaus toevoegt. Roer dan tot de stukjes camembert in de bechamelsaus gesmolten is.
4. Verhoog de temperatuur. Giet vervolgens langzaam de wijn in de soep en breng deze vervolgens tot het kookpunt. Laat de soep dan 10 minuten koken, hierdoor zal de alcohol kan verdampen.
5. Terwijl dat staat te koken, snijd je het brood in gelijke blokjes. Laat een koekenpan heet worden en verhit de rest van de boter. Zet de warmtebron lager en bak hierin de stukjes brood tot croutons.
6. Verdeel dan bij het serveren de croutons over de kommetjes soep. Strooi er wat geraspte gruyère over.
Eet smakelijk!
Bedankt Karin uit Deurne voor je bijdrage!
Karin, flexitarier, deelt graag dit recept met jullie omdat ze het erg lekker vindt en het ook nog gemakkelijk te maken is. Eerder deelde zij dit gerecht: vegetarische lasagna ❯
Hartstikke leuk, bedankt Karin!