Hoofdgerechten vegetarisch, Sauzen en dressings, w36
Frietjes van pompoen recept
Ingrediënten frietjes van pompoen
Voor 2 personen
Pompoenfriet
* Een stuk (fles) pompoen
* Bloem
* Vers frituurolie
* Himalaya zout
Dipsausje
* 1 el mayo
* 1 el yoghurt
* 1 el (grove) mosterd
Mjommjom, frietjes maken! Denk overigens niet dat pompoenfriet nou zoveel gezonder is dan patat van aardappelen. Maar lekker is het wel! 🙂 Maak er een fris dipsausje en een eenvoudige salade bij.
Bereiding van frietjes van pompoem
1. Als eerste snijd je de pompoen in plakken of kwarten, afhankelijk van de vorm van je pompoen. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Dan snijd je de schil eraf en daarna snijd je de pompoen plakken en dan in dunne frietjes. Dun is belangrijk voor een knapperig resultaat.
2. Verhit de frituurolie naar 180°C.
3. Terwijl dat warm wordt, maak je vast het dipsausje. Roer hiervoor de mayo, yoghurt en mosterd door elkaar. Proef of je nog iets (peper, zout) wilt toevoegen.
4. Als het vet heet is, rol je het eerste deel van wat je gaat frituren van de pompoenfrietjes door de bloem. Klop het overbodige eraf en leg het daarna diréct in de olie, anders zuigt het vet op.
5. Laat ze uitlekken op papier en strooi er vlak voor het opdienen pas zout op.
Eet smakelijk! 🙂