Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, w31
Fris gekruide prei met ei en rijst
Ingrediënten fris gekruide prei met ei en rijst
Voor 2 personen
Rijst e.d.
* Rijst naar behoefte
* 2 eieren
* 1 dikke ui
* 3 a 4 tenen knoflook
* 3 kemirinoten. Heb je die niet in huis? Gebruik dan macademia noten.
* 1 dikke tl korianderpoeder (ketoembar)
* Halve tl kurkuma (koenjit)
* Halve tl komijnpoeder (djinten)
Verder
* Ca. 400gr prei
* Bakolie
* Sambal naar smaak
* 1 tl laos (Galangawortel)
* Sap van halve citroen
* Klein stukje schil van biologische citroen
* Dikke hand kokos(vlokken) of dikke scheut kokosmelk
* Vegetarische ketjap manis
Bereiding van het ei en rijst
1. Als eerste zet je de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak en kook je 2 eieren (6 minuten).
2. Dan schil, was en snijd je de uien grof.
3. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af.
4. Maal de ui, knoflook, kemirie, korianderpoeder, kurkuma en komijnpoeder samen fijn in de vijzel.
5. Waarschijnlijk zijn je eieren nu klaar. Laat deze schrikken in koud water en schil ze. Maak met een mes of sateprikker gaatjes dwars door het ei. Giet eventueel ook de rijst af.
Bereiding van de fris gekruide prei
6. Dan snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de onderkant van de prei en vervolgens in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
7. Laat een pan heet worden en verhit een dikke scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin het mengsel uit de vijzel een minuut of drie. Let op dat het niet aanbrand, vandaar een dikke scheut.
8. Voeg de eieren, sambal, (kan ook later los op je bord) laos en citroenschil rasp toe. Dit roer je ook nog even mee.
9. Verhoog de temperatuur wat, voeg eventueel al roerend nog een scheutje olie toe en roerbak de prei mee.
10. Doe het citroensap, de kokosvlokken en de ketjap erbij.
11. Proef dan even of je nog wat citroen, ketjap of zout wilt toevoegen.
Eet smakelijk! 🙂