Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Pasta, w28
Fusilli met citroensaus recept van Emma
Ingrediënten fusilli met citroensaus van Emma
voor 2 personen
* Volkoren fusilli naar behoefte
* Eén courgette
* Eén kleine of halve broccoli stronk
* Drie teentjes knoflook
* Eén bakje crème fraiche (de grote variant)
* Eén biologische citroen
* 200 gr. Tempé, of een ander soort vega grillstukjes of iets dergelijks.
* Olie om te bakken
* Cajunkruiden of cayennepeper
* Peper en zout
Bereiding van de fusilli met citroensaus
1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2. Hak de broccoli in kleine roosjes en kook beetgaar.
3. Snijd de tempé in kleine stukjes, kruid met de cajunkruiden (of met cayennepeper en zout) en bak in een apart koekenpannetje krokant.
4. Hak ondertussen de courgette in kleine blokjes en bak die met een scheutje olie in een grote pan tot de stukjes wat zachter zijn en wat zijn gebruind. Als de broccoli beetgaar is, gooi je die erbij.
5. Pers de knoflook boven de pan uit en bak een paar minuten mee. Voeg zout naar smaak toe aan de groenten (ik gebruik grijs zeezout, lekkerder én gezonder door de mineralen die erin zitten!) en doe de crème fraiche erbij. Laat op heel laag vuur even pruttelen (af en toe even roeren) terwijl je de schil van de citroen raspt en het sap uitperst. Doe het sap en de rasp van de citroen bij het groentemengsel en roer goed. Als je de saus wat dunner wil kan je er een scheutje water bij doen.
6. Als de pasta gaar is, doe je die bij de saus samen met de tempé, bestrooi het geheel met flink wat zwarte peper en proef of er nog wat zout bij moet. Eet smakelijk!
Tip: dit gerecht is ook heerlijk met parmezaanse kaas erbij. En als groente kun je variëren met boontjes, erwtjes, paprika enzovoorts.
Bedankt Emma voor je bijdrage!
Emma Wilson is via flexitariër, veganist geworden. Zij maakte dit recept en deelt het gerecht met jullie. Bedankt Emma!