Eenpansgerecht / stamppot, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, Peulvruchten, Sauzen en dressings, Veganistisch, Vleesvervangers, w43
Fusilli spitskool – Vegan
Ook deze fusilli spitskool staat weer in no time op tafel. Spitskool is minder hard en lichter verteerbaar dan witte kool. Het is heel gezond omdat het veel antioxidanten, ontstekingsremmende voedingsstoffen en glucosinolaten en fytonutriënten bevat. Stoffen die beschermen tegen de werking van kankerverwekkende stoffen. Eet hierom niet een paar keer in de week grote hoeveelheden spitskool, want dat is niet goed voor je schildklier.
Ingrediënten fusilli spitskool
Voor 2 personen
Fusilli (Boekweit) voor 2 personen
* Fusilli (kikkererwten) voor 2 personen
* 2 uien
* Gerookte tofu (bio als je GMO soja wilt vermijden)
* 600gr spitskool
* 2 teentjes knoflook
* 1 bosui
Smaakmakers
* Scheutje dikke kokosroom of een handje geraspte kokos en room (bio als je GMO soja wilt vermijden)
* Vers gemalen zwarte peper
* Snufje Keltisch zout naar smaak
* Olie om mee te bakken
Voorbereiding van de fusilli spitskool
1. Eerst kook je de fusilli (eventueel met wat zout) in een brede pan ca. 3 min beetgaar.
2. Intussen schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
3. Was de spitskool en snijd het benodigde stuk eraf. Snijd die in de lengte doormidden en daarna in heel fijne reepjes.
4. Waarschijnlijk is halverwege de fusilli gaar. Giet dat af en spoel er even koud water over en spoel de pan af.
5. Ga daarna eventueel verder met het snijden van de spitskool.
6. Vervolgens snijd je de gerookte tofu doormidden en dan in plakjes van ongeveer een centimeter. Van die plakjes snijd je blokjes.
Bereiding van de fusilli spitskool
7. Zet de pan weer op een hete warmtebron met een scheut olie erin. Verlaag als het heet is de temperatuur en fruit de ui hierin.
8. Intussen tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
9. Roerbak vervolgens de tofu door de ui en na ca. 1 minuut doe je de spitskool erbij.
10. Als de spitskool ‘slapjes’ wordt ( 1 minuut), schuif je de spitskool aan de kant en schroei hier de knoflook even aan, waarna je alles een minuut of 5 bakt terwijl je af en toe roert.
Zet alvast de vaat in de wasmachine met deze biologische vaatwastabletten ❯
11. Doe daarna de kokosroom erdoor, evenals de peper en de fusilli.
12. Proef even en bepaal aan de hand daarvan hoeveel zout je wilt toevoegen.
13. Was de bosui en snijd die in ringen.
14. Als de fusilli warm is strooi je de bosui erover en is je eten alweer klaar!
Eet smakelijk 🙂