Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten
Gevulde aubergine van Wouter
Ingrediënten gevulde aubergine van Wouter
Voor 2 personen
2 tenen knoflook
6 trostomaten
15 g basilicum (bakje 15 g)
20 g platte peterselie (bakje 20 g)
2 aubergines
½ potje zongerijpte Taggia-olijven (potje à 180 g)
6 el olijfolie
2 eieren
100 g Pecorino Romano (geen vega gestremde kaas)
50 g paneermeel
50 g kappertjes (potje 100 g)
Bereiding van de gevulde aubergines
1. Tik met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
2. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
3. Daarna was je de basilicum en de peterselie en snijd het fijn.
4. Dan breng je water in de kook in een pan waar de halve aubergines in passen.
5. Vervolgens snijd je de olijven grof.
6. En daarna halveer je de aubergines, in de lengte. Kook de aubergines 5 min. in het kokende water.
7. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
8. Neem de aubergines uit de pan en laat ze wat afkoelen. Schep dan met een lepel het vruchtvlees eruit, maar laat ongeveer ½ cm aan de vel zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.
9. Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de uitgeholde aubergines erin.
10. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min.
11. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak 10 minuten met de deksel op de pan op lage temperatuur.
12. Verhit de rest van de olie in een pan en bak ook de tomaten mee, ca. 5 min. tot het bijna saus is.
13. Roer er verder de basilicum, peper en het zout door en neem de pan van het vuur.
14. Klop dan de eieren los en rasp de kaas.
15. Meng daarna het ei, de paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg als dat goed gemengd is, de helft van de kaas toe.
16. Vul de aubergines met het mengsel en verdeel de tomatensaus erover. Als laatste bestrooi je de gevulde aubergine met de rest van de kaas.
17. Bak ze zo ongeveer 20 min. in de oven.
Eet smakelijk 🙂
Hartelijk bedankt voor je bijdrage Wouter!