Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, Vleesvervangers
Gebakken aardappelen, doperwten, broccoli met dille
Ingrediënten gebakken aardappelen doperwten
voor 2 personen
2 kopjes diepvriesdoperwten
1 kleine stronk broccoli
Aardappelen naar behoefte
Pompoen & wortel balletjes
Olijfolie
Ca. 1 tl droge dille (naar smaak)
Peper
Zout
Bereiding van de gebakken aardappelen, doperwten, broccoli met dille
1. Als eerste haal je de doperwten alvast uit de vriezer waarna je vast wat water kookt voor de aardappelen.
2. Daarna schil, ontpit en was je de aardappelen waarna je ze in blokjes snijdt.
3. Kook de blokjes aardappelen even, zodat ze voor het bakken bijna gaar zijn.
4. Was ondertussen de broccoli en breek de roosjes eraf in stukken van gelijke grootte. Doe ze daarna in dezelfde pan als de aardappelen en kook ze even mee.
5. Na ca. 3 minuten (prik even in een aardappelstukje; is het een klein beetje zacht dan is het goed.) giet je het af en laat het goed uitdampen. Anders spettert het in de olie.
6. Verhit dan ruim olie in een pan en bak daarin, onder af en toe opschudden, de aardappelen / broccoli. Bak als dat een kleurtje heeft de balletjes mee ( als je net als ik geen zin hebt in extra afwas 😉 of bak ze apart in een koekenpan). Wanneer de balletjes bruinig zijn haal je ze eruit en doe je de doperwten erbij.
7. Zodra de doperwten ontdooit en lekker warm zijn, breng je het op smaak met wat dille, peper en zout. Voeg eventueel de balletjes nog even toe na het kruiden om ze weer op te warmen.
Eet smakelijk 🙂
Tip:
- Dille heeft een beetje een zoetige, anijsachtige smaak. Gedroogde dille heeft veel minder smaak dan vers en de zaadjes smaken het sterkst. Zowel vers als gedroogd pas op het laatst toevoegen. Zaadjes kook je mee.
- Heb je geen dille? Bieslook (nu vers uit de tuin :)) is hier ook lekker bij.