Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Sauzen en dressings, w14
Gebakken aardappelen met gestoofde prei en vinaigrette
Ingrediënten gebakken aardappelen met gestoofde prei, dragon vinaigrette en verkruimeld ei
Voor 2 personen
* Ca. 250 gr aardappelen
* 2 el zonnebloemolie
* 3 grote preien
* 2 kleine uitjes
* 1 teentje knoflook
* 3 eieren
* 2 el olijfolie (extra virgin)
* 1 el mosterd
* 1 el mayonaise
* 1 el witte wijnazijn
* 2 el dragon
* 3 plakken vegetarische plakjes worst
* zout, peper
Bereiding gebakken aardappels met gestoofde prei en vinaigrette
1. Kook de aardappelen halfgaar en snijd ze in schijfjes of blokjes.
2. Snipper de uitjes en knoflook en bak eerst de uitjes glazig.
3. Voeg nu de aardappelen, de worst en de knoflook toe en bak het geheel mooi bruin.
4. Voeg peper, zout en een 1 el dragon toe.
4. Maak de prei schoon en snijd deze ieder prei in 2 á 3 stukken.
5. In een stoompan stoom je ze gaar.
6. Kook de eieren ca. 7 minuten zodat een beetje hard van binnen zijn. Prak deze klein, zonder schil natuurlijk 🙂
7. Pak een kommetje en maak hierin de vinigrette.
8. Voeg eerst zout, peper en de azijn toe. Meng dit door zodat het zout goed oplost.
9. Voeg nu de olijfolie, mosterd, mayonaise en dragon toe.
10. Meng het geheel goed door, klaar.