Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, Vleesvervangers
Gebakken aardappelen met sla
Ingrediënten gebakken aardappelen met sla
voor 2 personen
Gekookte aardappelen
2 uien
1 grote wortel
Zongedroogde tomaten
Peper
Snufje zout, de tomaten zijn ook zout
Bieslook
Sla
Halve el (vegan) mosterd
1 el witte balsamico azijn
Vlierbloesemsiroop of een andere zoetstof naar smaak
Zout en peper
Extra vierge olie
Bereiding van de gebakken aardappelen met sla
1. Als eerste (schil, ontpit en was je de aardappelen waarna je ze in blokjes snijdt en ze een paar minuten kookt. Laat ze uitdampen en afkoelen) snijd je de gekookte aardappelen in plakjes.
2. Dan schil en was je de uien en snijd ze in plakjes.
3. Daarna schil en was je de wortel en snijd die piepfijn of schil plakjes met de kaasschaaf.
4. Was de bieslook en hak in stukjes evenals de zongedroogde tomaten.
5. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Verdeel de aardappeltjes goed over de pan, liever in 2 keer bakken dan teveel in de pan. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen rondom een beetje bruin en zet het vuur dan wat hoger. Voeg de uien en wortel toe en bak de aardappelen totdat ze lekker bruin gebakken zijn.
6. Terwijl je je aardappelen af en toe omschept, was je de sla en maak je een vinaigrette: doe de mosterd, azijn, zoetstof, zout en peper in de kom. Roer het goed door met een garde totdat het een romig, samenhangend mengsel is. Als het mooi gemengd is, voeg je druppelsgewijs de olie toe, terwijl je blijft kloppen met je garde. Proef of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
7. Leg de gebakken aardappelen en sla op je bord. Vermeng de zongedroogde tomaten met en strooi de bieslook over de aardappelen en verdeel de vinaigrette over de sla. Eet met noten of een andere vleesvervanger.
Eet smakelijk 🙂