Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lente, w27
Gebakken kloesse met salade en vegetarische burger
Je kunt natuurlijk direct beginnen met dit recept, maar eigenlijk is dit recept gebaseerd op dit deel 1 🙂 Gebakken kloesse met een frisse bladsalade is lekker snel klaar als je bij deel 1 een extra portie maakt: kloesse met romige snijbiet kerrie ❯
Ingrediënten gebakken kloesse met salade en vegetarische burger
Voor 2 personen
Kloesse, 4 porties
* 6 grote aardappelen
* Bloem ca. 300 gr
* Klontje boter
* Scheut melk
* Snufje vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
* Olie om in te bakken
Salade
* Sla, spinasie, radijsjes, wortel; alles is hier lekker bij!
* Vega schnitzel
Bereiding van de gebakken kloesse met salade en vegetarische burger
Gebruik de kloesse van dit gerecht ❯ of maak de kloesse via onderstaand recept.
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke kleine stukken en stoom / kook ze in ca. 10 minuten gaar.
2. Giet dan de aardappelen af, stamp ze fijn en laat ze een beetje afkoelen. Roer daarna de boter, melk, bloem, peper en nootmuskaat door de aardappelen. Kneed het vervolgens tot een stevig deeg.
3. Maak je aanrecht goed schoon ❯ en strooi er daarna wat bloem over. Breng een pan met water en wat zout aan de kook.
4. Dan maak je van het deeg een rol van 6 cm dik. Die snijd je vervolgens in plakken van 5 cm.
5. Als het water kookt, kook je daarin alle kloesse’s tegelijk totdat ze naar boven komen drijven. Dat duurt ca. 8 minuten.
6. Daarna laat je ze afkoelen, waarna je ze in plakken snijdt.
7. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de kloesse’s goud bruin. De vega burgers kun je in dezelfde pan bakken.
8. Intussen maak je een frisse salade. Kloesse’s zijn gebakken behoorlijk machtig, daarom leg ik er altijd wat augurken bij.Eet smakelijk! 🙂