Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, w47
Gefrituurde pastinaak met mosterdsaus
Mjom mjom mjom…
Ingrediënten gefrituurde pastinaak met mosterdsaus
Voor 2 personen
* Aardappelen naar behoefte
* 3 pastinaken
* 400 ml frituurolie
* 3 el mosterd (dijon)
* 2 el verse roomkaas
* Ca. 200 ml water
Verder
* 1 el roomboter
* 4 el bloem
* 3 el olie
* 1 el honing
* Zout, peper
* 3 eieren
Bereiding van de gefrituurde pastinaak met mosterdsaus
1. Als eerste schil je de pastinaken en kook ze in ca. 10 minuten bijna gaar.
2. Daarna schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
3. Giet de pastinaken af en laat ze vervolgens iets afkoelen om ze daarna in plakken (in de lengte) van ca. 4 mm dik te snijden.
4. Zet in de tussentijd de eieren op.
5. Verhit terwijl dat opstaat de frituurolie in een pan of koekenpan. Doe wat olie in een kom en wat bloem in een andere kom.
6. Haal de plakken pastinaak eerst door de olie en dan door de bloem.
7. Frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.
8. Smelt vervolgens voor de mosterdsaus de boter in een steelpan en voeg 1 á 2 eetlepels bloem toe.
9. Mix dit met een garde direct glad zodat er geen klontjes kunnen ontstaan.
10. Voeg nu de helft van het water beetje bij beetje toe en mix met de garde wederom goed door, tot het glad is en een beetje dik begint te worden.
11. Nu voeg je de mosterd, honing, roomkaas en de rest van het water toe. Blijf al die tijd goed roeren.
12. Breng de saus op smaak met zout en peper. Afhankelijk van de dikte voeg je nog iets water toe.
13. Pel dan de eieren en maak je bord op.
14. Maak het geheel af met wat zout en peper.