Aardappelgerechten, Herfst recepten, Kaas, Ontbijt, Sauzen en dressings, w45
Gemarineerde spruitjes met walnoten
Ingrediënten voor gemarineerde spruitjes met walnoten
Voor 2 personen
Gemarineerde spruitjes met walnoten
* Ca. 600 gr spruitjes
* 2 dikke handen walnoten
Marinade saus
* 5 el rode balsamico azijn
* 2 dikke el honing
* Mespuntje Himalaya zout
* 1 dikke el mosterd
* 3 el argan olie (of olijfolie)
Aardappelpuree
* Aardappelen naar behoefte
* Stuk geitenkaas naar behoefte (of bijvoorbeeld mayo als je niet van gietenkaas houd)
* Vers gemalen peper
Voorbereiding van gemarineerde spruitjes met walnoten
1. Eerst schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze daarna in gelijke stukken en stoom / kook ze vervolgens in ca. 15 minuten gaar.
2. Dan schil, was en snijd je eventueel de spruitjes ook nog door de helft. Doe ze daarna in een pan.
3. Voeg daarbij de azijn, evenals honing, zout en mosterd en breng dit met deksel tot het kookpunt. Daarna verlaag je de temperatuur tot het pruttelt. Ongeveer 7 minuten.
Verder met de gemarineerde spruitjes met walnoten
4. Breek dan de noten vervolgens wat kleiner en verkruimel de feta.
5. Daarna stamp je de aardappelen grof, samen met de feta (of mayo). Maak op smaak af met peper. Als het te stijf is, giet je er ietsje water bij.
6. Ten slotte schenk je de olie bij de spruitjes. Warm dit samen nog even door, maar laat de temperatuur laag omdat de goede voedingsstoffen van de olie anders verloren gaan.
Eet smakelijk 🙂