Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, W12
Gemengde groenten roerbakken met ei-aardappel puree
Lekker snel op tafel als je nog aardappelen over hebt. Even de gemengde groenten roerbakken en klaar. Als ik aardappelen ga maken, dan kook ik voor 2 dagen. Dat scheelt energie en de volgende dag kun je de aardappelen bakken of er een puree van maken. Zet de aardappelen als ze koud zijn geworden in de koelkast, dan verteren ze ook beter dan vers gekookte. In dit gerecht heb ik overigens nog een heel klein restje vega gehakt gebruikt.
Gemengde groenten roerbakken met ei-aardappel puree
Voor 2 personen
Ei-aardappel puree
* Ca. 400 gr aardappelen
* 2 eieren
* Zout
* Vers gemalen zwarte peper
* Extra vierge olie (ik had arganolie)
Gemengde groenten roerbakken
1 ui
1 teen knoflook
2 paprika’s
2 romana sla
Bereiding van de ei-aardappel puree
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook/ stoom ze gaar.
2. Zet de eieren op en kook ze 7 a 8 minuten.
Gemengde groenten roerbakken
3. Terwijl dat opstaat, was je de groenten.
4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes.
5. Dan schil, was en snijd je de uien in plakjes.
6. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de ui glazig.
8. Voeg de (gehakt en) knoflook toe en snel daarna de paprika’s.
9. Snijd de sla grof.
Verder met de ei-aardappel puree
10. Wanneer de eieren gekookt zijn, pel je ze.
11. Roer de sla door de groentemix.
12. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Stamp de aardappelen met de eieren en wat olie en eventueel nog wat zout grof of fijner zo je wilt. Doe dit met een ‘ouderwetse’ stamper en niet met de mixer. Daar wordt het ‘lijmig’ van.
13. Breng zowel de groente als de aardappel puree op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk! 🙂