Bijgerecht, DIY, Hapje, Veganistisch
Gerookte amandelen recept
Ingrediënten om zelf gerookte amandelen te maken
300 gr amandelen met vlies
1 tl gerookt paprikapoeder ( Pimentón )
Snufje chiliflakes
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
Keltisch zeezout
2 el amandelolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Doe de amandelen in een schaal.
2. Voeg de olijfolie en de specerijen en zout toe. Meng de ingrediënten.
3. Verdeel de amandelen over een heel licht ingevette bakplaat (of met bakpapier).
4. Rooster de gerookte amandelen in 10 – 15 minuten goudbruin.
5. Haal ze van de bakplaat. Pas op: heet! Laat ze koud worden en bewaar ze luchtdicht.
Tip:
Gebruik kruidenzout. Ontdek hoe je heel voordelig zelf je kruidenzout maakt ❯
Amandelen behoren tot de gezondste noten. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en zijn goed voor je hart, hersenen en spijsvertering.