Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kerst, Ovengerechten, Veganistisch
Geroosterde bieten spruiten en pecannoten uit de oven
Ingrediënten geroosterde bieten spruiten en pecannoten uit de oven
Voor 2 personen
Voorbereiden
* 300 gr spruiten of gebruik een restje van ❯
* 2 dikke aardappelen
* 300 gr gekookte bieten
* 4 tenen knoflook
Verder
* 1 el Herbes de Provence
* Vers gemalen zwarte peper
* 1 tl Keltisch zout
* 2 handjes ongebrande pecannoten (Lidl)
* Scheutje extra vierge olijfolie
Bereiding van de geroosterde bieten spruiten en pecannoten uit de oven
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukjes, ongeveer zo groot als je spruiten.
2. Dan verwijder je de harde onderkant van de spruiten, verwijder eventueel de buitenste paar blaadjes als die er niet meer mooi uitzien en daarna was je de spruiten.
3. Vervolgens stoom of kook dan de aardappel blokjes en spruiten in dezelfde pan.
4. Terwijl dat opstaat laat je de bieten uitlekken. (Vang eventueel het vocht op, dat is gezond en kun je opdrinken of bijvoorbeeld de volgende dag je spaghetti mee rood kleuren.) Ook die snijd je in gelijke stukjes, iets groter dan je spruiten.
5. Tik dan met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook in plakjes.
In de oven
6. Verwarm je oven voor op 200°C.
7. Vet dan een bakplaat of ondiepe ovenschaal lichtjes in en doe hier de rode bieten, knoflook plakjes, Herbes de Provence en de peper en zout in.
8. Waarschijnlijk zijn je aardappelen en spruiten nu gaar. Schep deze door de rode bieten met kruiden tot op alle bieten, spruiten en aardappelen wat van de kruiden zit.
9. Strooi de pecannoten erover en steek ze er hier en daar een beetje in.
10. Zet de ovenplaat / ovenschaal in het midden van de oven, ongeveer 30 minuten en rooster het. Duurt het je te lang, dan kun je de tijd verkorten en de grill nog even aanzetten, want alles is toch al gaar.
11. Sprenkel er eventueel nog wat extra vierge olijfolie over voor het opdienen. Mosterd is er ook lekker bij.
Eet smakelijk! 🙂
Na je maag, ook je huid verwennen?