Bijgerecht, Brunch, Hapje, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Peulvruchten, Sauzen en dressings, Veganistisch
Geroosterde groenten pita van Queenie – Vegan
Ingrediënten geroosterde groenten pita van Queenie
Voor 2 personen
Geroosterde groenten pita
* Een stuk bloemkool
* 2 a 3 kopjes gare kikkererwten
* Cayenne en of Chili peper en zwarte peper naar smaak
* Ca. 2 tl garam masala
* Olijfolie
* Wat zout
* 4 tot 6 pita’s
* Plantaardige yoghurt
Avocado dip
* 2 rijpe avocado’s
* 1 klein teentje knoflook
* Olijfolie
* 1 tl komijn
* Vers gemalen zwarte peper
* Citroensap naar smaak
* Snufje zout
* Handje verse koriander
* Cayenne en of Chili peper naar smaak
Bereiding van de geroosterde groenten pita
1. Als eerste warm je de oven voor op 220 graden.
2. Dan breek je de bloemkool in kleine roosjes van ongeveer dezelfde grote. Daarna was je de bloemkoolroosjes en droog ze daarna goed.
3. Droog de kikkererwten goed.
4. Vet een bakblik (of twee, afhankelijk van de hoeveelheid groente) licht in en leg de bloemkoolroosjes en de kikkererwten op het bakblik. Zorg dat ze niet op elkaar liggen. Verdeel een klein beetje olie over de groenten en roer het even door zodat overal een beetje vet zit.
5. Pak een kom en doe daar de Cayenne en/of Chili peper en/of zwarte peper in en meng dat met de garam masala en wat zout. Dit mengsel verdeel je daarna goed over de bloemkoolroosjes en kikkererwten. Schut alles even door elkaar, zodat de kruiden overal komen.
6. Rooster de gekruide bloemkoolroosjes en kikkererwten ongeveer 15 minuten.
Bereiding avocado dip
7. Terwijl dat in de oven staat, snijd je de avocado in de lengte tot de pit doormidden. Als je nu de helften tegen elkaar indraait, krijg je twee losse helften. Verwijder de pit en schil en pureer de avocado’s met de staafmixer (of vork) in een kom.
8. Tik daarna met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook fijn boven het avocado mengsel. Gebruik wat poeder als je vers te sterk vindt.
9. Vervolgens voeg je ongeveer 2 el olie, komijn en peper toe.
10. Knijp de citroen er boven uit, vang de pitjes op 😉 en voeg daarna zout toe.
11. Was de koriander, sla het droog, hak de blaadjes fijn en roer de helft door de avocado’s. Houd wat apart voor de garnering.
12. Proef en breng de avocado dip op smaak met nog wat citroensap, komijn, peper of zout.
13. Oven: roer alles even door en laat het nog eens 15 minuten roosteren tot het goudbruin is.
Opmaken
14. Daarvoor snijd je de pita’s open en besmeer die met de avocado dip.
15. Schep daarna de geroosterde groeten erop.
16. Bestrooi het als laatste met de koriander blaadjes en leg er een dot yoghurt op. Eventueel nog wat zout en peper en je geroosterde groente pita’s zijn klaar om gegeten te worden!
Bedankt Queenie voor je bijdrage!
Queenie is flexitariër en gebruikt meestal plantaardige zuivel. De Kapsalon lookalike is ook haar bijdrage ❯
Zij is lid van het magazine van Jamie Oliver en kookt veel van zijn gerechten.
Bedankt Queenie!