Bijgerecht, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Ovengerechten, w14
Geroosterde kikkererwten salade met tomaat
Ingrediënten geroosterde kikkererwten salade
voor 2 personen
* 2 koppen kikkererwten
* Beetje bonenkruid
* 1 tl komijnpoeder
* 1 tl gerookte paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* 1 tl uienpoeder
* Snufje chilli uit de molen
* Olie om mee te bakken
* Extra vierge olie
* 5 tomaten
* Kleine ui
* Basilicum
* Zout en verse peper
Bereiding van de geroosterde kikkererwten salade
1. Week de kikkererwten 8 tot 12 uur in ruim water, zeker je wijsvinger aan water boven de erwten.
2. Spoel ze daarna af in een vergiet en zet ze op met iets meer dan 2 vingerkootjes water boven de kikkererwten. Voeg het bonenkruid toe en kook ze ca. een half uur.
3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de kikkererwten af in een vergiet. Roer in een kom dia 2 el olie en alle kruiden samen. Voeg de kikkererwten toe. De olie moet de kikkererwten goed bedekken, maar er niet eraf druipen.
4. Vet een schaal in of een bakplaat, verspreid de kikkererwten erover en rooster ze ca. 20 min. knapperig in de oven.
5. Was en snijd in de tussentijd de tomaten, verwijder het binnenste (maak er event. een soepje van of gebruik het in saus of jus) en snijd ze in reepjes.
6. Schil en was de ui en snijd heel fijn. Hou je van scherp, dan doe je wat meer ui in de salade.
7. Was de basilicum en haal voorzichtig de blaadjes eraf.
8. Haal de kikkererwten uit de oven, pas op, heet, en roer het even door. Voeg wat extra vierge olie toe, waarna je de ui, peper en het zout toevoegt naar smaak.
9. Spatel de tomaten erdoor en garneer met de basilicum.
Eet smakelijk 🙂
Tip: varieer met andere kruiden die je lekker vindt.