Bulgur, Hoofdgerechten vegetarisch, W12
Geroosterde wortelen DIY vleesvervanger couscous
Ingrediënten geroosterde wortelen DIY vleesvervanger en couscous
Voor 2 personen
Geroosterde wortelen
8 wortelen
Vers gemalen zwarte peper
Keltisch zout
Bak olijfolie
Snuf gedroogde rozemarijn
Couscous
Spelt couscous
Ui
Knoflook
(Eventueel sap van de rode bieten van dit recept ❯ )
Vleesvervanger
(De vleesvervanger op de foto is gemaakt van restje ❯ Ei en Havermout)
Of maak een bonen burger ❯
Of bak een kant en klare.
Yoghurtsaus
Een schaaltje Yoghurt
2 tl mosterd
Snuf kerrie poeder
Vers gemalen zwarte peper
Keltisch zout
Bereiding van de geroosterde wortelen DIY vleesvervanger en couscous
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200°C.
2. Schrob of schil de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden en dan in reepjes van ongeveer een centimeter. Blancheer ze een minuut of 4 in het kokende water.
3. Giet dan de worteltjes af en droog ze met een schone theedoek.
4. Verspreid de droge wortelreepjes op de bakplaat. Besprenkel de wortelreepjes met wat olie, zout en peper, schep het even om zodat de wortelreepjes goed bedekt zijn. Rooster de wortelen 15 minuten.
Bereiding couscous
5. Breng wat water voor de couscous aan de kook. (met de rode bietensap)
6. Intussen schil, was en snipper je de uien.
7. Laat een koekenpan heet worden, verhit de olie, zet de warmtebron lager en fruit de ui.
8. Tik vervolgens met een pot op de knoflook tenen zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn. Wanneer de ui bijna zacht is ook de knoflook erbij.
9. En na een seconde of 30 de couscous erdoor roeren en dan (let op de verhouding couscous/water) het kokende water erop. Dek af met een deksel zodat het kan wellen.
10. Draai daarna de wortelen even om en zet weer in de oven.
Bereiding Yoghurtsaus
11. Terwijl dat alles bezig is, maak je de yoghurtsaus door alle ingrediënten te mengen. Proef of de smaak naar je zin is.
12. Bak eventueel een kant en klare vegaburger als de wortelen bijna klaar zijn.
13. Als de couscous teveel afgekoeld is kun je het nog even opbakken. Schep vervolgens de couscous op en leg de geroosterde wortelen erover. Giet de saus erop en smullen maar!
Eet smakelijk 🙂