Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Peulvruchten, Soep, w24
Geroosterde zoete aardappel-wortel soep van Emma
Emma maakte dit super gemakkelijk recept waarbij de groenten eerst geroosterd worden.
Ingrediënten geroosterde zoete aardappel-wortel soep met feta
Voor 4 kommen
* 450 gr zoete aardappels
* 400 gr wortel
* 1 grote ui
* 2 bio knoflook tenen
* 400 gr gare kikkererwten
* 3 el olijfolie
* ½ tl komijn
* Stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
* Vers gemalen zwarte peper
* 1 l groentebouillon
Voorbereiding van de geroosterde zoete aardappel-wortel soep
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 °C.
2. Dan schil en was je de zoete aardappelen. Snijd ze in gelijke blokken.
3. Daarna schil je de wortel, spoel het af en snijd die in even grote stukken als de zoete aardappel.
4. Vervolgens schil, was en snijd je de uien door de helft en dan nog eens door de helft.
5. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
6. Schil dan de gemberwortel en verwijder een eventueel verdroogde bovenkant. Rasp de gember daarna of snijd het heel fijn.
De zoete aardappels en groenten roosteren
7. Vet een bakblik licht in en leg de zoete aardappel, knoflooktenen in schil en groenten daarop.
8. Dep de kikkererwten desnoods droog en leg ze erbij.
9. Meng de olie, komijn, gember, wat peper en zout in een kom. Verdeel dit over de groente en kikkererwten. Meng het goed door met je handen, totdat alles met een laagje bedekt is. Rooster dit 30 minuten in de oven en schep het na een kwartier even om. Na een half uur zijn de groentes gaar en de kikkererwten knapperig.
Soep maken van de geroosterde zoete aardappel en wortel
10. De knoflook is helemaal zacht geworden in de schil en druk je er zo uit. Doe de teentjes met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra water toe als je de soep te dik vindt.
11. Warm de soep nog even en schep de geroosterde zoete aardappel-wortel soep dan in vier kommen. Verdeel ten slotte nog de kikkererwten.
Eet smakelijk 🙂
Tip
- Maak een dubbele portie en vries de rest in voor een dag dat je geen tijd hebt om te koken. Dat scheelt weer geld, in de rij staan, calorieën en plastic afval 😉