Aardappelgerechten, Basisgerechten, Bijgerecht, Kerst, Natalia
Gestoofde aardappelen volgens Oekraïens recept
Gebakken en dan gestoofd
Dit aardappelgerecht moet je echt maken 🙂 het is zo rijk van smaak en de volgende dag zo mogelijk nóg lekkerder!
Ingrediënten voor de Holubtsi
Voor 2 personen
* 6 aardappelen
* Handje sojabrokjes + gehaktkruiden en ketjap
* 1 ui
* Halve wortel
* 2 laurierblaadjes
* 1 bouillonblokje
* Peper & zout
* Zonnebloemolie
De bereiding van de gestoofde aardappelen
1. Week eerst de soja brokjes in warm water met ketjap en kruiden.
2. Schil dan de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Bak deze in ruim olie mooi goud geel.
3. Snijd intussen de ui in blokjes. Verhit een koekenpan, verhit een goed laagje olie en bak de ui langzaam gaar en een klein beetje bruin.
4. Snijd eventueel intussen de sojabrokjes kleiner en bak ze in olie met een halve geraspte wortel. Doe dit bij de aardappelen.
5. Doe de uitjes en de laurier en de bouillon erbij met zoveel water dat de aardappelen half onder staan. Laat dit sudderen op lage temperatuur tot de aardappelen goed gaar zijn.
Смачного (spreek uit ‘Smachnoho’ – eet smakelijk) en fijne feestdagen gewenst,
Natalia
Alle Kerst recepten van Natalia