Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lente, w18
Gestoofde witlof met lavas, ei en aardappelen
Niet iedereen is dol op witlof, maar het is heel gezond. Witlof bevat namelijk veel vitamine C en kalium. Hierdoor heeft witlof een vocht-afdrijvende werking. Bitter in de mond, maakt het hart gezond geldt ook voor witlof. Hoe bitterder hoe gezonder, rauw natuurlijk het meest gezond. Hou je niet van de bittere smaak? Doe er dan net als in dit recept een klein beetje zoetstof bij.
Ingrediënten gestoofde witlof met lavas, ei en aardappelen
Voor 2 personen
Gestoofde witlof met lavas, ei en aardappelen
* 500 gr witlof
* Klont boter
* Citroensap naar smaak (ca. 1 el)
* 1 tl honing of ahornsiroop
* Versgemalen zwarte peper
* 2 tl maizena
* ca. 3 blaadjes lavas of maggi saus
Verder
* Eén ei pp.
* Aardappelen naar behoefte
Bereiding gestoofde witlof met lavas, ei en aardappelen
1. Eerst schil en was je de aardappelen, snijd ze dan door de helft en stoom/kook ze gaar.
2. Daarna was je de witlof stronken. Snij vervolgens een stukje van de onderkant en dan snij je de stronk in de lengte door de helft. Verwijder daarna de bittere kern en snijd ze in plakjes.
3. Laat vervolgens de boter smelten in een pan en doe de witlof daarbij. Smoor dit dan met de deksel half op de pan.
4. Intussen zet je de eieren op.
Saus voor de gestoofde witlof met lavas
5. Als de aardappelen bijna zijn, roer je het citroensap door de witlof evenals de honing en peper. Proef dan eerst of je ook nog zout wilt toevoegen. Maar als je maggi saus gebruikt is dat sowieso niet nodig.
6. Vervolgens doe je maizena in een schaaltje en roer daar wat van het hete vocht door en giet het vervolgens terug in de pan. Roer goed zodat de saus bindt zonder klontjes.
7. Was dan de lavas en snijd die ten slotte fijn.
Eet smakelijk 🙂