Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Peulvruchten, Veganistisch, w19
Gevulde aubergine met paprika en krieltjes en tofu
Ingrediënten gevulde aubergine met paprika en krieltjes
Voor 2 personen
Gevulde aubergine met paprika en krieltjes
* 2 aubergines
* 2 handjes krieltjes
* 1 ui
* 1 paprika
* 2 knoflook tenen
* Himalaya zout
* Versgemalen zwarte peper
* Verse tijm en peterselie
* Handje geraspte kaas
* Dikke scheut (olijf) olie om te bakken
Tofu marinade
* Ongeveer 2 el bak-olie
* Dikke scheut curry ketchup
* Ca. 2 el ketjap
* Versgemalen zwarte peper
* Klein beetje tamari of zout
* Halve geraspte ui
* Geperst klein teentje knoflook
Voorbereiding tofu uit de oven
1. Eerst leg je een zeef of vergiet boven een kom. Leg het blok tofu in de zeef. Daarop leg ik de verpakking van de tofu en zet er een pot bonen of iets zwaars in. Schone theedoek erover en laten staan. De tofu wordt zo steviger omdat het vocht eruit geperst wordt. Het best kun je dit de avond tevoren doen en ze dan ’s morgens in de marinade leggen.
Voorbereiding gevulde aubergine met paprika en krieltjes
2. Hiervoor was je eerst de krieltjes grondig en snijd ze door de helft voordat je ze voor-stoomt/ kookt.
3. Was dan de aubergine en snijd die in de lengte door de helft. Schep met een lepel het vlees eruit. Snijd dat vervolgens klein waarna je het in een kom apart legt.
4. Dan schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
5. Daarna tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
6. En ten slotte was je de paprika, snijd de paprika over de hele lengte door vanaf de kroon en breek de paprika open. Verwijder eventuele restjes van de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Verwarm de oven voor.
Bereiding gevulde aubergine met paprika en krieltjes
7. Laat dan een pan heet worden en verhit een goede scheut olie. Verlaag de temperatuur wat en bak de ui en paprika.
Bereiding tofu uit de oven
8. Intussen meng je de ingrediënten voor de marinade in een ovenschaal. Het mag best dikkig zijn, als honing. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en smeer ze goed dik in met de marinade. Zet ze boven in de oven op ca. 180-200°C en laat ze mooi bruin worden in ca. 30 minuten. Draai halverwege en zet eventueel op het eind de grill er nog even op.
Verder met de gevulde aubergine
9. Voeg het vruchtvlees van de aubergine bij het ui mengsel. Vet daarna de buiten- en binnenkant van de aubergine in met olie.
10. Meng vervolgens de krieltjes met het ui-mengsel, peper, zout en tijm en vul de aubergines ermee. Strooi er wat kaas over en zet het bij de tofu in de oven.
Eet smakelijk 🙂