Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Rijst, Sauzen en dressings, Veganistisch, w36
Gevulde bolcourgette met rookkaas
Courgette lijkt ‘wat water verpakt in een groene schil’, maar het is een gezonde groente. Courgette is rijk aan bètacaroteen (provitamine A), vitamine B1, B2, B6, B11 (foliumzuur), C, kalium en ook nog verschillende antioxidanten.
Ingrediënten gevulde bolcourgette met rookkaas.
Voor 2 personen
Gevulde bolcourgette
* (Gemengde) rijst of gierst of couscous
* Ca. 3 el olijfolie om te bakken
* 1 grote ui
* 1 rode paprika
* 3 teentjes knoflook
* 1 bio citroen
* Ca. 4 (bol) courgettes
* 6 – 8 plakjes (vegan) rookkaas
Kruiden
* Dikke snuf gerookte paprikapoeder (Pimentón)
* Snuf versgeraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van de gevulde bolcourgette
1. Eerst zet je de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Daarna schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
3. Laat dan een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit daarna de plakjes ui terwijl je af en toe roert.
4. Intussen was je de paprika, leg de paprika in de lengte neer en snijd de bovenkant eraf. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Als de uien glazig worden roerbak je de paprika mee.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
6. Was de citroen en snijd net zoveel plakjes als het aantal bolcourgettes.
7. Verwarm eerst de oven voor op 200°C en was daarna de courgettes. Snijd vervolgens de kap eraf en hol de bolcourgettes uit. Snijd dit eventueel nog wat kleiner. Doe dit, evenals de knoflook, gerookte paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout bij het paprika/ ui mengsel en roer het erdoor. Proef of je nog wat smaak wilt toevoegen en zet de warmtebron uit.
Vullen en in de oven
8. Trek een aantal plakjes rookkaas in stukjes en leg een paar stukjes tegen de wand in één courgette. Vul deze daarna met het paprika/ ui mengsel. Bereid zo ook de andere bollen voor.
9. Daarna leg je op elk van de vullingen een citroenschijf, waarna je het afdekt met een plakje rookkaas .
10. Dan maak je een gaatje in de kap van de courgette en plaats die op de onderkant.
11. Zet de courgette nog even in de oven. In elk geval een minuut of 15.
Alles samen
10. Maak de rijst los en verdeel het over het hele vlak van de borden. Leg daar de overgebleven vulling op en zet de bolcourgettes erop.
Eet smakelijk 🙂