Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Pasen, w31
Gevulde courgette met eiersalade
Zaterdaghap en dus een lekker snel klaar recept. Aardappelen en courgette uit Nederland zijn in juli de milieuvriendelijkste keuze.
Ingrediënten gevulde courgette met eiersalade
Voor 2 personen
Gevulde courgette
* 4 aardappelen
* 2 courgette
* Bak olijfolie
* Vers gemalen zwarte peper
* Peterselie
* Zongedroogde tomaat
* Plakje rookkaas
* (Hete) gerookt paprikapoeder
Eiersalade
* 2 eieren
* Radijsjes
* Dikke el mayo
* 1 tl mosterd
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zeezout
* Peterselie
* Klein bio mais blikje
* Handje zonnebloempitten
Bereiding van de gevulde courgette
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden en kook je het ei, waarna je de aardappelen schilt, ontpit en wast en snijd ze daarna in gelijke kleine stukken. Stoom / kook ze ca. 5 minuten, ze moeten beetgaar worden.
2. Was intussen de courgettes en haal de binnenkant eruit. Vet daarna de hele courgette in met wat olie. Bestrooi de courgettes met peper.
3. Daarna was je de peterselie, klop het water eruit, scheur het wat in kleinere stukken en leg het in de courgette.
4. Vervolgens snijd je de tomaat wat kleiner en leg de reepjes in de courgette.
5. Dan giet je de aardappelen af, snijd ze eventueel iets dunner en vul de courgette.
6. Snijd de kaas in plakjes en leg dat over de courgette vulling en bestrooi met wat paprikapoeder en eventueel watzout.
7. Zet ca. 15 minuten in de oven.
Bereiding van de eiersalade
8. Terwijl dat in de ovenstaat giet je de eieren af en laat de eierschaal dan ‘schrikken’ in koud water.
9. Was vervolgens de peterselie en de radijsjes. Hak dan de peterselie grof en haal de bovenkant en wortel van de radijsjes af. Snijd ze daarna in plakjes.
10. Doe ca. een dikke eetlepel mayo evenals een tl mosterd in een kom. Prak er met een vork het ei door en verder de peper en zout. Roer er dan de peterselie, mais, zonnebloempitten door en ten slotte, voorzichtig, ook de plakjes radijs.
Eet smakelijk 🙂